Confectionati bijuterii handmade

Brosuri cu modele de bijuterii

Bijuterii handmade

Orice vestimentatie, oricat de moderna ar fi nu poate fi completa fara bijuteriile potrivite.

Inca din cele mai vechi timpuri omul a folosit limbajul podoabelor pentru a-si decora trupul.          

Bijuteriile puteau sa vorbeasca despre statutul social, dragoste, grupul de varsta, bogatie, putere.

Totodata, oamenii le-au atribuit si puterea magica de a vindeca diverse boli. De-a lungul timpului ele au devenit adevarate simboluri.

Chihlimbarul  este piatra care face legătura dintre spiritul universal şi cel individual. Este, de asemenea, simbolul forţei de atracţie a cerului şi a legăturilor sufleteşti dintre oameni.  

Acvamarinul este o varietate de beril nobil albastră-verzuie, folosită în antichitate ca piatră preţioasă pentru obiecte de podoabă, gravate cu chipuri de divinităţi marine.

Ametistul este piatra purtată de episcopi, ca păstori ai sufletelor, care trebuie să vegheze împotriva oricărei beţii, inclusiv a celei spirituale. În creştinism, datorită faptului că, privit din trei părţi diferite, ametistul îşi schimbă culoarea, este şi simbolul Sf. Treimi .             

Diamantul. Această piatră preţioasă este simbolul limpezimii, perfecţiunii, inteligenţei, fiind asimilată în alchimie cu piatra filozofală. Datorită durităţii sale, este simbolul tăriei şi puterii spirituale: tronul lui Budha este de diamant. În tradiţia occidentală e simbolul suveranităţii universale, al incoruptibilităţii

şi al realităţii absolute. Este un talisman universal, ferind de toate bolile şi nenorocirile.

Perla. În credinţele mediteraneene şi austroasiatice, perla, născută dintr-o scoică  în adâncurile mării, posedă un simbol bogat ce reuneşte lumina, feminitatea, apa, luna, fecunditatea.  În Orient i se atribuie proprietăţi afrodiziace şi terapeutice  Chinezii o consideră piatră a imortalităţii.  În creştinism este asociată lui Isus Hristos, cel născut fără de păcat. În folclorul şi în literatura persană, perla intactă e simbolul virginităţii. Inşiratul perlelor este o alegorie a compunerii versurilor

Rubinul este o piatră preţioasă de culoarea sângelui; i se atribuie proprietăţi vivificatoare; alungă tristeţea şi melancolia, apără de venin şi de anumite boli, opreşte hemoragiile, întăreşte memoria, limpezeşte sângele. Când se întunecă la culoare, prevesteşte o nenorocire si se limpezeşte când pericolul a trecut. E o piatră a dragostei şi a norocului.

Smaraldul este o piatră preţioasă cu virtuţi benefice şi regeneratoare, datorate mai ales culorii sale verzi Romanii o consacrau zeiţei Venus (i se atribuiau virtuţi afrodiziace). În India era un simbol al imortalităţii. În legendele Graalului se considera că acest vas miraculos a fost făcut dintr-un imens smarald. Este o piatră consacrată ştiinţelor secrete, una din emblemele lui Hermes, iar ştiinţa sacră a alchimiei, patronată de acest zeu, ar fi  însemnată pe o tabulă de smarald (Tabula smaragdina se numeşte şi tratatul alchimist atribuit lui Appolonius de Tyana).

Peruzea. Piatra aceasta semipreţioasă de culoarea cerului senin sau a apelor oceanului sclipind în soare se asociază cerului, luminii divine. Scarabeul sacru al egiptenilor era confecţionat din peruzea. În China, ea ocupă un loc important, fiind considerată a doua piatră naţională (după nefrit) a acestei ţări, unde este numită ”piatra copacului verde”. Este divinizată în Tibet şi extrem de preţuită la popoarele amerindiene  După credinţele persane, această piatră s-a format din oasele oamenilor care au murit din dragoste. Se consideră că inelele şi alte bijuterii din peruzea aduc fericire. În rândul cavalerilor şi husarilor europeni bântuia credinţa că piatra aceasta apără de căderea de pe un cal nărăvaş.

                     Astazi, bijuteriile definesc poate mai mult ca oricand personalitatea celor care le poarta,existand chiarsi o corespondenta intre pietrele pretioase si zodie.

     Arta bijuteriilor este straveche.

     Materialele din care sunt confectionate bijuteriile sunt din cele mai diverse. Se pare ca primele podoabe au fost confectionate din os fiind purtate in par sau la gat.

    Alte materiale folosite la confectionarea bijuteriilor sunt: piele, fulgi, lemn, material plastic, margele din sticla, cuart, fier, argint, cupru, aur, etc.

     

Prezentare

Bijuterii

Accesorii

Vand

Cumpar

Brosuri cu modele

Contact

Utile

Cum functioneaza

Politica de livrare

GDPR

Politica de retur

Politica utilizare cookie

Termeni si conditii